LDPE, HDPE en MDPE zakken

Beta Verpakking levert diverse PE-verpakkingsmaterialen, zoals: LDPE, HDPE en MDPE zakken. Ook onze topvellen, buisfolie en krimpfolie maken we van deze kunststof materialen. Heeft u specifieke wensen? Dan helpen wij u hier graag bij.

  • LDPE (lage dichtheid polyethyleen) is de meest gebruikte variant. Het is een flexibel materiaal dat enorm elastisch is en olie, vet en aroma goed tegenhoudt. LDPE is daarnaast helder, waardoor het verpakte product goed zichtbaar blijft.
  • MDPE (middel dichtheid polyethyleen) is een stuk steviger dan LDPE.  Dit materiaal is minder doorzichtig dan LDPE.
  • HDPE (hoge dichtheid polyethyleen) is de sterkste PE-soort als het gaat om verpakkingen. Hierdoor is het een geschikt materiaal voor bijvoorbeeld flinterdunne draagtassen die toch stevig zijn. Vanwege zijn sterkte  ook zeer geschikt als liners in dozen of als onderlegvellen of topvellen. Dit materiaal is melkachtig wit en niet doorschijnend.

De voordelen van PE zijn dat het materiaal recyclebaar, soepel en sterk is. Een ideaal product bij verschillende hoeveelheden en variërende producten. U bent op zoek naar een specifieke PE-verpakking? Beta Verpakking helpt u graag aan het geschikte product: LDPE/HDPE/MDPE zakken, PE-hoezen of een PE-verpakking op maat. Vraag hier een vrijblijvende advies aan.