Voordelen PET-omsnoering

Op zoek naar PET-band voor omsnoering? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Elke verpakking vraagt om een specifieke omsnoering. Onze adviseurs helpen u graag de juiste keuze maken. In de praktijk blijkt dat veel ondernemers kiezen voor te zware banden die minder vriendelijk verwerkbaar zijn. Zonde, want met de juiste expertise en het juiste advies kunt u flink besparen op uw kosten. In een aantal gevallen kunt u bijvoorbeeld volstaan PET-band in plaats van staalband. Informeer naar de mogelijkheden.

PET-band omsnoering, Polyethyleen Terephtalaat band, wordt veel toegepast als vervanger van staalband. PET-band is vriendelijk verwerkbaar en een stuk lichter dan staal. Dit levert een besparing op in kosten en afvalstoffenscheiding en is minder belastend voor het milieu. PET-band is bovendien veiliger in het gebruik dan staalband.

Pet-band omsnoering

Opvallend aan PET-band is de zeer hoge trekkracht. De lineaire treksterkte zit tussen de 200 en 650 kilogram. PET-omsnoeringsband is ongevoelig voor UV-licht en hoge temperaturen. Ook op de lange termijn blijft deze band uiterst stevig. PET-band is geschikt voor handmatig en machinaal gebruik en is verkrijgbaar in diverse breedtes, lengtes en diktes. Het handmatig verwerken van PET-band gebeurt eenvoudig met een ergonomische vibrospanner. Voor machinaal gebruik zetten wij zowel horizontaal- als verticaal omsnoerings-machines in.