Palletwikkelen

Een palletwikkelaar kan uitkomst bieden voor wie pallets moet klaarmaken voor transport. Met een palletwikkelmachine wikkelt u pallets snel en efficiënt in met stretchfolie, waardoor uw ladingen tijdens transport stabiel blijven. Ook is het pallet wikkelen met een machine minder arbeidsintensief dan handmatig wikkelen, waardoor uw personeel meer tijd over heeft voor andere werkzaamheden.

Beta Verpakking levert palletwikkelmachines in diverse variaties: de halfautomatische palletwikkelaar, de automatische palletwikkelmachine en de vol automatische palletwikkelmachine. De keuze uit de verschillende machines is sterk afhankelijk van het in te wikkelen product en de benodigde capaciteit.

Advies over de juiste palletwikkelaar

We geven u graag het juiste advies over welk type palletwikkelaar u het best kunt gebruiken voor uw lading, en met welk type folie u uitkomt op de laagste kostprijs per ingewikkelde pallet, zonder aan stevigheid te verliezen. Van extra zware ladingen tot zeer lichte ladingen (zoals toiletpapier, keukenrollen of lege flacons); Beta Verpakking denkt graag met u mee aan een passende oplossing voor uw verpakkingsvraagstuk.

Folie voorrekken

Voor lichte of onstabiele ladingen kan een voorrekinstallatie nodig zijn. Hiermee kunt u zonder enige kracht de folie om de lading aanbrengen. Een powerstretcher rekt de folie op voordat deze om de pallet gaat. Hierdoor heeft u minder folie nodig voor het omwikkelen en bespaart u op foliekosten, waardoor uw kostprijs per gewikkelde pallet lager wordt. De speciale powerstretchfolie (folie met geheugen) krimpt terug zodra hij om de pallet gewikkeld zit. De diverse variaties palletwikkelmachines zijn uitvoerbaar met een:

  • rem-unit  
  • mechanisch voorreksysteem
  • powerstretch-unit

Op zoek naar een of meerdere machines om uw pallets te wikkelen? We helpen u graag de juiste keuze te maken. Ook als u een specifiek verpakkingsprobleem heeft, denken wij graag met u mee. Vraag hier meer informatie of een vrijblijvende offerte aan.