Dozensluiter

Wie een machine zoekt om series dozen te sluiten, kan kiezen uit drie varianten: de halfautomatische, de automatische en de volautomatische dozensluitmachine. Een halfautomatische dozensluiter is geschikt voor het sluiten van series Amerikaanse vouwdozen van eenzelfde formaat. Een automatische dozensluitmachine doet hetzelfde werk, echter is deze geschikt om series dozen van diverse maten door elkaar heen te sluiten. Bij een volautomatische dozensluitmachine is geen operator meer nodig. Deze machine doet zijn werk volledig automatisch, dit wil zeggen: hij sluit de vier kleppen aan de bovenzijde en vervolgens wordt de doos door middel van zelfklevende tape automatisch gesloten. Dit wordt ook wel een vierkleppenvouwmachine genoemd.

Een vierkleppenvouw-en sluitmachine is ook verkrijgbaar als vol-volautomaat: Dit wil zeggen: automatisch de vier kleppen sluiten voor verschillende maten Amerikaanse vouwdozen door elkaar heen.

Voor het transport van de doos door de dozensluitmachine kunt u kiezen uit een onder- of zijtransport. Dit transportsysteem is afhankelijk van de kwaliteit van de doos, het te verpakken product en diverse andere technische aspecten. Beta Verpakking kan u tevens een gerichte oplossing bieden voor dozen met een afwijkend formaat. Zo weet u zeker dat de verpakking er net zo verzorgd uitziet als uw product.

Custom build / Klant specifiek aangepaste dozensluiter

Bent u op zoek naar een dozensluitmachine op maat? Of naar een ergonomische oplossing voor het inpakwerk? Beta Verpakking levert graag custom build oplossingen voor uitzonderlijke afmetingen van dozen of specifieke eisen van een klant. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: een side taper, extreme formaten, boekvouwdozen, hoeksluiting, hotmelt-sluiting en roestvrijstaal (rvs) voor de voedingsmiddelenindustrie; bij Beta Verpakking is alles mogelijk.

Wilt u meer weten over de standaard dozensluitmachines van Beta Verpakking? Of heeft u interesse in een custom build oplossing van één van onze experts? Vraag dan hier meer informatie of een vrijblijvende offerte aan.