Halfautomatische dozenopzetter

Wilt u één of meerdere formaten dozen in grotere aantallen verwerken? Kies dan voor een halfautomatische dozenopzetter. U plaatst de plano-doos in de machine, waarna deze direct de onderkleppen vouwt en de doos vasthoudt. Tijdens deze cyclus kunt u eenvoudig de doos vullen, zonder dat deze weer omhoog veert. Als de vulling erin zit, kunt u met één druk op de knop de doos transporteren naar een eventueel gekoppelde dozensluitmachine, zodat deze gelijktijdig onder en boven gesloten kan worden. Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om de doos leeg door te voeren en alleen de onderzijde te tapen met een gekoppelde dozensluiter.

Volautomatische dozenopzetter

Als u grote hoeveelheden van één formaat doos verwerkt, is een automatische dozenopzetter een geschikte keuze. Deze dozenopzetmachine pakt automatisch een doos (plano) uit het planomagazijn. Vervolgens vouwt de machine de doos open en vouwt de onderkleppen van de doos via een kleppenvouwmechanisme dicht. Hierna wordt de onderzijde van de doos gesloten door middel van tape of hotmelt. Deze machine is erg geliefd in een verpakkingslijn, maar kan ook fungeren als stand-alone. Het omstellen naar een ander doosformaat is in korte tijd te realiseren. Zo kunt u ook andere doosformaten seriematig opzetten.

Wilt u meer weten over het machinaal opzetten van dozen? Vraag dan hier meer informatie of een vrijblijvende offerte aan.