Strappingmachines/omsnoeringsmachines

Omsnoeringsmachines kennen we in drie varianten. De half-automatische omsnoeringsmachine, de automatische en de vol-automatische omsnoerings machine. Het is misschien wel de meest gebruikte manier van verpakken, denk hierbij aan het bundelen van verschillende pakketten en het omsnoeren van dozen zodat deze uitermate eenvoudig los te hanteren zijn. Ook het omsnoeren van palletladingen, zowel horizontaal als verticaal is een veel gebruikte manier om palletladingen goed aan de pallet te zekeren. Deze zijn als handapparatuur, semi-automatisch en volautomatisch te verkrijgen. Door middel van het juiste omsnoeringsmateriaal (Polypropyleen band of Polyester/P.E.T. band) in combinatie met de juiste handapparatuur dit kan ook semi-automatisch (vibro spanner) weet u zeker dat uw producten op de juiste manier gezekerd zijn. Het palletzekeren kan ook door middel van een vol automatische omsnoeringsmachine. In beide gevallen kunnen de omsnoeringen zowel verticaal als horizontaal plaats vinden. (vooraf dient door middel van advies deze keuze gemaakt te worden).

Half automatische omsnoerinsmachine

Dit is de eerst opvolgende stap na het handmatig omsnoeren met PP-band, wanneer productiematig een hogere doorstroom gewenst wordt. Deze strappingmachine of machines zijn hoofdzakelijk bekend als de zogenoemde tafelmodellen. Wanneer een pakket wordt geplaatst op het bovenblad van de omsnoeringsmachine is het alleen de taak van de operator, het vooraf aangevoerde band (in te regelen op de machine) over het pakket heen te leggen en in te voeren. Nadat dit is gerealiseerd doet de strappingmachine de rest. Deze zal het omsnoeringsband aantrekken, lassen (versmelten) en afsnijden. Nu het pakket klaar is zal de omsnoeringsmachine vervolgens de vooraf ingegeven lengte opnieuw aanvoeren voor de volgende omsnoerings cyclus/strap.

Automatische omsnoeringsmachine

Dit type omsnoeringsmachine zal net als de halfautomaat strappingmachine het pp-band voor de volgende omsnoering al gereed maken. Dit wordt echter niet los aangevoerd maar in een boog (vandaar de term boogmachine, boogomsnoeringsmachine), zodat het omsnoeringsband al rond het product aanwezig is. Wanneer men het pakket onder de boog van de strappingmachine zet en vervolgens de knop of het voetpedaal bediend zal de automatische omsnoeringsmachine het band aantrekken, versmelten en afsnijden. Nu deze omsnoering of strap gereed is zal de strapping machine de boog weer vullen voor de volgende cyclus.

Vol-automatische omsnoeringsmachine

Vol-automatische omsnoeringsmachine is te vergelijken met de automatische / automaat omsnoeringsmachine echter is voor dit type geen operator noodzakelijk. Ook dit type strapping machine is uitgevoerd met een boog die door de machine automatisch gevuld zal worden. Het grote verschil is dat deze omsnoeringsmachine is voorzien van één of meerdere transportbanden die het product automatisch onder de boog plaatsen en de cyclus starten. Tijdens deze omsnoeringscyclus zal het pakket stilstaan, na de eerste omsnoeringscyclus zal het pakket weer doorgevoerd worden tot de volgende strap. Als optie is het mogelijk het aantal omsnoeringen per pakket in te stellen zodat een pakket van 1 tot 3 omsnoeringen zal worden voorzien. Dit type omsnoeringsmachine wordt meestal opgenomen in een verpakkingslijn. Bij deze optie is geen operator/medewerker meer noodzakelijk.

Door de juiste keuze van zowel machine als verpakkingsmaterialen kunt u snel en eenvoudig uw goederen zekeren. Door eventueel het band te bedrukken met uw naam en/of logo is uw pakket/pallet ook gezekerd tegen diefstal.