Horizontaalwikkelmachines

Horizontaalwikkelaars zijn er in twee verschillende varianten. De semi-automaat horizontale foliewikkelmachine en de vol-automatische horizontaalwikkelaar. Er zijn verschillende ring formaten te verkrijgen, dit heeft betrekking op de binnen diameter van de wikkelring. Deze is namelijk bepalend voor de maximale diameter pakketgrootte van het te verwerken product. De diameters variëren tussen de 40 cm en de twee meter. Verder zijn grotere formaten altijd custom build leverbaar.

Ook bestaat de mogelijkheid de paketten geheel te sluiten. Bij dit systeem wordt vooraf een folie (beschermfolie) in de lengterichting van het te wikkelen pakket aangebracht en dichtgesealt. Daarna kan handmatig of automatisch het product ingevoerd worden in de horizontaalwikkelaar.

Semi-automaat horizontaalwikkelmachine

Dit is een ideale oplossing voor het horizontaal verpakken van lange goederen waar bescherming gewenst is. Doordat de wikkelring van de horizontale foliewikkelmachine rond het product draait en een kleine kracht uitoefent op het product wordt de lading stevig verpakt zodat verschuiving binnen de verpakking niet meer mogelijk is. Dit heeft als voordeel dat het makkelijker te hanteren is en direct ook beschermd verpakt is. Ook is deze half automaat horizontaalwikkelaar goed te gebruiken als bundelmachine een prima uitkomst wanneer u de producten wilt bundelen (op meerdere plekken een omsnoering met folie). Dit wordt veelaal toegepast bij producten die onderling kunnen verschuiven waardoor het product schade zou oplopen. Alle semi-automatische horizontaalwikkelmachines worden geleverd met een grijp- en snij- unit zodat uw operator niet na elke verwerking van het product de folie moet lossnijden en bij het volgende pakket de folie weer moet aanbrengen.

Vol-automaat horizontaalwikkelmachine

Deze wordt veelal ingezet in productielijnen en waar een hoge capaciteit gewenst is. Bij een vol automaat horizontaalwikkelaar is er uiteraard geen operator nodig. Ook deze horizontaalwikkelmachines zijn goed in te zetten als bundelmachine. Het total-close sluiten van lange producten kan hier ook vol-automatisch verlopen. De productafmetingen worden alvorens het wikkelen automatisch afgetast zodat de horizontaalwikkelmachine deze kan voorzien (in de transportrichting) van een folie of een beschermfolie (foam, PE luchtkussenfolie). Na deze cyclus worden de goederen ingewikkeld. Alle automatische horizontaal wikkelmachines zijn uitgevoerd met een snij seal- unit, deze brengt aan het begin van de wikkelcyclus de folie aan op het product en sealt aan het einde van de cyclus de folie aan de onderliggende folielagen.

De Beta horizontaal wikkelmachines zijn speciaal ontworpen voor het verpakken van lange pakketten (eventueel uitgevoerd met automatisch transportsysteem of statische rollenbanen). De Beta horizontaal wikkelmachines R (rond) zijn speciaal ontworpen voor het verpakken van ronde producten zoals banden/velgen, rollen kabel, tuinslangen etc etc.
Horizontaal wikkelen

Deze Beta horizontaal wikkelaar is speciaal ontworpen voor het verpakken van banden. Het product wordt gecentreerd door middel van vier ronde cilinders.
De wikkelmachine kan optioneel met een automatisch lassysteem worden uitgebreid voor het sealen van de stretchfolie. Hierdoor blijven er geen folieresten achter in en bij de machine. Het voordeel van dit wikkelproces is dat het product water-en stofdicht verpakt is.

Beta Verpakking beschikt over een gemoderniseerde productie/snij-afdeling en kunnen u voorzien van een klantspecifiek advies voor uw benodigde stretchfolie. Indien wij uw interesse hebben gewekt, nodigen wij u graag uit in onze showroom voor een goed advies en tevens een demonstratie van onze machine(s).