Dozensluitmachines

Dozen opzetmachine ook wel genoemd dozenopzetter en dozensluitmachine ook wel genoemd dozensluiter of tape machine zijn er in diversen uitvoeringen. We kunnen deze indelen in semi-automatische, automatische dozen sluiter en volautomatische dozen sluiter, ook zijn er diversen mogelijkheden die betrekking hebben op het transport van de doos door de dozensluitmachine. Dit kan geschieden d.m.v. ondertransport of zijtransport, en is bij zeer hoge dozen nog uit te breiden met boven of zijtransport boven. Dit is echter zeer afhankelijk van het te gebruiken type doos en de afmetingen, ook gewicht

van het te verpakken product speelt een grote rol. Door onze ruim 30 jaar ervaring op verpakkingsgebied kunnen wij u een gerichte oplossing bieden. Zodat de verpakking van uw product er net zo verzorgt uitziet als het product in de verpakking.

Dozensluitmachines:

Half-automaat dozensluiter / tape machine

Voor het seriematig sluiten van dozen van één formaat doos wordt veelal de semi-automatische sluiter ingezet. Deze dozensluitmachine zijn zeer makkelijk handmatig op uw doosformaat af te stellen en zeer makkelijk en snel om te stellen naar een ander doosformaat, zodat het seriematig sluiten en tapen van uw doos snel en vakkundig kan geschieden.

Automatische dozensluitmachine (kleppenvouwer)

Voor een hogere productiecapaciteit wordt ook wel de automatische dozen sluiter met vier kleppenvouw inrichting toegepast. Wanneer u een doos seriematig wilt sluiten zonder tussenkomst van een operator is een automatische dozensluiter met een vier kleppenvouwer een goede oplossing. Deze tape machine wordt ook veel toegepast in een productielijn waar men seriematig en consequent maar één doosformaat hanteert, deze zijn zeer gemakkelijk en snel om te stellen naar een ander doosformaat. Deze tape machine is zowel te leveren met één of twee tapesluiters. Wanneer men in een productielijn gebruik maakt van een dozen opzetmachine kan de onderste tapekop komen te vervallen.

Eveneens kan op deze machine in plaats van de tape machine (tape kop) ook gekozen worden voor een hotmelt unit. Dit geeft als voordeel dat de vier kleppen van de doos direct aan elkaar verlijmd worden dus tape- en arbeidskosten besparing.

Automatische dozensluitmachine (automatische instelling/omstelling naar diverse doosformaten)

Wanneer men in een produtieomgeving meerdere doosformaten handmatig moet verwerken is een automatische dozensluitmachine met automatische omstelling de juiste oplossing. Bij het invoeren van de doos tast de dozensluiter automatisch de hoogte en de breedte van de doos af. Daarna wordt de doos automatisch overgenomen door de dozensluiter zodat deze zowel boven als onder gelijktijdig gesloten kan worden. Na deze cyclus keert de sluitmachine automatisch terug in zijn beginpositie voor de volgende cyclus.

Volautomatische dozensluitmachine

Bij een volautomatische dozensluiter zijn de automatische omstelling en het vier kleppenvouwmechanisme gecombineerd in één sluitmachine. Hierdoor is er geen operator meer nodig. Deze tape machine kan alle doosformaten (binnen de opgegeven afmetingen) door elkaar heen volautomatisch dichtvouwen en sluiten. Deze dozensluitmachine worden veelal toegepast in productielijnen waar een zeer grote diversiteit van doosformaten is.

Custom build

Ergonomische oplossingen bij het inpakwerk (ARBO-vriendelijk verantwoord). Voor uitzonderlijke afmetingen van dozen en specifieke eisen van de klant kunnen wij als Beta Verpakking BV klantspecifieke oplossingen bieden. Hierbij kun je denken aan: Side taper, extreme formaten, boekvouwdozen, roestvrijstaal (rvs) voor de voedingsmiddelenindustrie.