Dozenopzetmachines

Dozen opzetmachine ook wel genoemd dozenopzetter en dozensluitmachine ook wel genoemd dozensluiter of tape machine zijn er in diversen uitvoeringen. We kunnen deze indelen in semi-automatische, automatische dozen sluiter en volautomatische dozen sluiter, ook zijn er diversen mogelijkheden die betrekking hebben op het transport van de doos door de dozensluitmachine. Dit kan geschieden d.m.v. ondertransport of zijtransport, en is bij zeer hoge dozen nog uit te breiden met boven of zijtransport boven. Dit is echter zeer afhankelijk van het te gebruiken type doos en de afmetingen, ook gewicht

van het te verpakken product speelt een grote rol. Door onze ruim 30 jaar ervaring op verpakkingsgebied kunnen wij u een gerichte oplossing bieden. Zodat de verpakking van uw product er net zo verzorgt uitziet als het product in de verpakking.

Dozenopzetmachine:

Half-automaat dozenopzetter

Dit is een ideale oplossing wanneer men een of meerdere formaten dozen in grotere aantallen wil verwerken. Wanneer men handmatig de plano-doos in de semi-automatische dozenopzetmachine (case erector) plaatst zal deze vervolgens de onderkleppen vouwen en de doos vasthouden. Tijdens deze cyclus kunt u eenvoudig de doos vullen zonder dat deze weer omhoog veert. Daarna kunt u d.m.v. een drukknop de doos transporteren naar een eventueel gekoppelde tape machine, zodat deze onder en boven gelijktijdig gesloten kan worden. Ook bestaat de mogelijkheid de doos leeg door te voeren en alleen de onderzijde te tapen met een gekoppelde dozensluiter.

(Bovenstaande half automatische dozen opzetmachine in combinatie met de juiste dozensluiter zijn geschikt voor een of meerdere doosformaten, door elkaar heen te sluiten).

Vol-automatische dozen opzetmachine

Wanneer men grote hoeveelheden van één formaat doos hanteert is een automatische dozenopzetter een geschikte keus. Deze dozenopzetmachines pakken automatisch een doos (plano) uit het planomagazijn. Vervolgens wordt deze gevormd (opengevouwen) en gelijktijdig wordt de onderzijde d.m.v. een kleppenvouwmechanisme gevouwen en gesloten.

Het sluiten geschied d.m.v. een tapesluiter (tape machine). Dit wordt veelal toegepast in een verpakkingslijn maar kan ook stand-alone. Het omstellen naar een ander doosformaat is binnen korte tijd te realiseren, zodat ook andere doosformaten seriematig gevormd kunnen worden.

Voor hoge productiehoeveelheden kan in plaats van de tape machine (tape kop) ook gekozen worden voor een hotmelt unit. Dit geeft als voordeel dat de vier kleppen van de doos direct aan elkaar verlijmd worden dus tape- en arbeidskosten besparing.